Urheiluelektroniikka

Urheilukellot sekä älyrannekkeet ovat urheiluelektroniikkaa, jota kutsutaan myös puettavaksi teknologiaksi. Näillä tarkoitetaan käytännössä elektroniikkaa, jolla mitataan omaa suoritusta sekä muita urheiluun sekä palautumiseen liittyviä tärkeitä tietoja. Löydät urheiluelektroniikkaa myyvät verkkokaupat meiltä!

Shoppaa urheiluelektroniikkaa

Aiotko päivittää urheiluelektroniikkaasi? Etsitkö uutta kuntoilulaitetta, sykemittaria, älykelloa tai muita urheiluun liittyviä elektronisia laitteita? Olet oikeassa paikassa!

Urheiluelektroniikka tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia tehdä harjoittelustasi entistä tehokkaampaa ja hauskempaa. Olitpa sitten juoksija, pyöräilijä, uimari tai kuntosalilla kävijä, sopiva elektroniikka voi auttaa sinua seuraamaan edistymistäsi, asettamaan tavoitteita ja motivoimaan itseäsi.

Verkkokaupoista ja fyysisistä myymälöistä löydät laajan valikoiman urheiluelektroniikkaa eri hintaluokissa ja eri tarkoituksiin. Ennen ostamista mieti, millaisia ominaisuuksia tarvitset ja kuinka laite sopii omaan treeniohjelmaasi.

Kun olet valinnut sopivan urheiluelektroniikan, voit seurata harjoittelua, mitata suoritustasi ja saada arvokasta tietoa terveydestäsi. Niin treenistäsi kuin yleisestä hyvinvoinnistasi huolehtiminen voi olla helpompaa ja hauskempaa kuin koskaan aiemmin. Joten miksi odottaa? Shoppaa nyt parhaat urheiluelektroniikkatuotteet ja ota treenisi seuraavalle tasolle!

Rannekkeet ja kellot

Urheilusta ja hyvinvoinnista on tullut suuri osa monien ihmisten elämää, mistä kertoo myös puettavan teknologian yleistyminen arkikäytössä.

Yleisintä urheiluelektroniikkaa ovat ranteeseen kiinnitettävät äly- ja urheilukellot sekä aktiivisuusrannekkeet. Nykypäivänä on enemmän kuin normaalia, että ihmiset seuraavat rannekkeen avulla aktiivisuutaan, palautumista sekä unta. Älykello on rannekelloa muistuttava kello, joka auttaa monilla eri tavoilla arjessa.

 

 

Urheilukello tai aktiivisuusranneke sopii taas paremmin aktiiviselle liikkujalle, kun halutaan seurata urheilusuoritusta sekä siitä palautumista. (Tenavi 2020) Esimerkiksi Polar urheilukello parhaimmillaan seuraa tarkasti sykettä ja edesauttaa löytämään oikean sykkeen erilaisiin treeneihin.

Se auttaa myös löytämään tasapainon treenin ja palautumisen välillä, antaa yksityiskohtaisia tietoja muun muassa kalorien kulutuksesta, seuraa unta sekä treenin vaikutusta, ja jopa testaa kunnon (Polar). Kelloihin ja rannekkeisiin on myös mahdollista hankkia lisätarvikkeita, kuten erilaisia sensoreita sekä vöitä, jotka voivat tarkentaa mittaustuloksia. (Tenavi 2020)

Aktiivisuusranneke eroaa urheilukellosta yleensä hinnan suhteen, koska se on usein edullisempi vaihtoehto. Se sopii myös paremmin aloittelevalle tai arkiliikuntaa harrastavalle henkilölle, koska siitä on helppoa seurata askelten määrää sekä kalorien kulutusta. (Tenavi 2020)

Suosituin ja paras aktiivisuusranneke 2021 on monien lähteiden mukaan Huawei Band 3 Pro. Lähteiden mukaan tuotteen hinta-laatusuhde on erinomainen. Laitteessa on ohut ja mukava silikoniranneke, joka mittaa muun muassa sykettä, askeleita, matkaa sekä unta. (Huawei)

Puettavan teknologian hyötyjä

Tutkimusten mukaan on todettu, että älylaitteet ovat toimineet monille kannustimena liikuntaharrastukseen ja sen jatkamiseen, koska tulosten seuraamisesta on tehty niin vaivatonta. Koska mittaustulokset eivät usein rajoitu ainoastaan urheilusuoritusten ympärille, vaan useissa äly kelloissa ja rannekkeissa on ominaisuus, joka mittaa esimerkiksi unen laatua ja tarjoaa näin kokonaisvaltaista hyvinvoinnin mittausta.

Osa laitteista mahdollistaa myös stressin tason seuraamisen sykkeen avulla, jolloin laite voi antaa merkin kun syke nousee liian korkeaksi, ja näin kehottaa pitämään pienen tauon ja hengähtämään. (Kunto Plus)

Helpotusta ostopäätökseen

Aktiivisuusranneketta ostaessa kannattaa pitää muutama asia mielessä ja yksi tärkeimmistä on tietenkin mihin tarkoitukseen sitä hankitaan. Jos haluaa esimerkiksi seurata kehitystä uimaharrastuksen tai muun vesiurheilun parissa kannattaa valita vettä kestävä vaihtoehto. Myös laitteen istuvuutta kannattaa miettiä.

Rannekkeen sekä itse kellon koot vaihtelevat, ja esimerkiksi jos haluaa käyttää sitä myös yöllä on suositeltavaa valita pienempi sekä mukavampi vaihtoehto. Jos taas haluaa seurata viestejä ja muita ilmoituksia isompi ruutu voi sopia siihen käyttöön. (Kunto Plus)

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, mikä kannattaa varmistaa ennen ostopäätöstä on että kello taikka ranneke on sopii yhdistettäväksi omaan älypuhelimeen. Tietyt mallit sopivat paremmin tiettyjen puhelimien kanssa, johon ne yleensä yhdistetään tietyn sovelluksen avulla. (Kunto Plus)

Suosittuja malleja

Urheiluelektroniikka jakaa mielipiteitä niin käyttäjien kuin käyttötarkoituksen suhteen. Juoksuharrastukseen hankittu urheilukello tai älyranneke kaipaa erityisen tarkan GBS:n, jotta suoritusta sekä lenkkejä on helppo seurata. Hyvä ja edullinen vaihtoehto juoksijalle on esimerkiksi Garminin Forerunner 235, mikä on muutenkin suosittu Garmin urheilukello.

Monen suosikki urheilukello on ollut jo vuosien ajan Polarin M430, ja meistä se onkin ehdottomasti paras urheilukello 2021. Polar urheilukello mallit ovat muutenkin suosittuja sekä luottovaihtoehtoja esimerkiksi ensimmäiseksi urheilukelloksi (Techradar 2020). Myös moneen lajiin, ja erityisesti kiipeily harrastukseen sopiva malli löytyy Suunto urheilukello valikoimasta, joista ylivoimaisena nousi esille Suunto AMBIT3 vertical malli.

Paras älyranneke terveyden mittaamismielessä on Garminin Vivosmart 4, joka kertoo muun muassa otollisimman ajan urheilla kehon energiatason mukaan. Kyseinen älyranneke toimii siis myös hyvänä motivaattorina urheiluun.

Hyvä edullisempi älyranneke löytyy Huaweilta. Huawei älyranneke on nimeltään Huawei Band 3 Pro, jonka ominaisuuksiin kuuluu muun muassa vedenkestävyys sekä erityisen tarkka sykkeen mittaus (Techradar 2020). Aktiiviseen elämään sopiva Polar älyranneke on monien mielestä Polar A370, joka seuraa tarkasti unta sekä kannustaa treenaamaan oikealla teholla.

Sopiiko urheiluelektroniikka lapselle?

Myös lapsille on suunniteltu erilaisia älyrannekkeita sekä -kelloja. Ajatus voi kuulostaa hullulta, mutta se voi olla vaihtoehtona turvallisempi puhelimelle. Markkinoilta esimerkiksi lapsille älyranneke, johon kuuluu puhelimen kaltaisia ominaisuuksia. Kyseisellä rannekkeella esimerkiksi koululainen on helposti jäljitettävissä sekä puhelimen päässä, ja vältytään internetin huonommilta vaikutuksilta.

Lasten urheilukello on myös vaihtoehto, joka on hyvä kannustin saada lapset liikkumaan. Urheilukello seuraa lapsen unta sekä aktiivisuutta, ja antaa tehtäviä sekä palkintoja liikunta aktiviteeteista. Se toimii siis mahtavasti kannustimena urheilulliseen elämään varhaisessa vaiheessa.

Uusimpia keksintöjä

Urheiluelektroniikka uudistuu koko ajan, ja uusimmista tuotteista tulee yhä näkymättömämpiä. Yksi esimerkki on Adidaksen, Googlen sekä EA Sportsin yhteistyössä kehittämä jalkapalloon tarkoitettu GMR-pohjallinen. Pohjallinen laskee askeleet, ja pystyy algoritmien avulla tunnistamaan fyysistä liikettä, kuten potkuja. Näin tekniikkaa pystytään tutkimaan pohjallisiin liitetyn puhelin sovelluksen avulla.

Myös suomalainen keksintö, Oura-älysormus, on kasvattanut suosiotaan jopa kansainvälisillä markkinoilla. Sormus seuraa käyttäjän ruumiinlämpöä, unen laatua, sydämen toimintaa sekä kalorien kulutusta. Älysormus voi olla monien käyttäjien mielestä mukavampi vaihtoehto kellon sekä rannekkeen sijaan (Tivi 2020). Toisaalta esimerkiksi salitreenaajalle se ei välttämättä ole paras vaihtoehto (huomioi tangot ja painot).

Urheiluelektroniikasta on hyötyä hyvinvoinnin monella osa-alueella, ja se toimii erityisen hyvin motivaattorina monelle käyttäjälle. Monet ovat jopa kokeneet sen parantavan heidän suoritustaan ja helpottavan omaa kehitysprosessia. Vaihtoehtoja rannekkeista sekä kelloista löytyy markkinoilta monia, minkä vuoksi valinta kannattaa tehdä omat harrastukset sekä käyttötarkoitus mielessä pitäen.