Tehokas kotitreeni

Tällä hetkellä kuntosalit ympäri maata voivat olla joko kokonaan tai osittain suljettuina. Tämän ei onneksi tarvitse tarkoittaa sitä, että treenaaminen jäisi pois arjesta. Tehokas kotitreeni onnistuu jopa ilman painoja. Löydät monipuoliset kotitreenit kauttamme!

Poimi monipuolinen kotitreeni alta

Oli hakusessa sitten todella rankka kotitreeni tai kotitreeni aloittelijalle, löydät sopivaa tekemistä alta.

FITFARM

Monipuoliset kotitreenit
alk. 69 €
 • Naisten kotitreenit
 • Miesten kotitreenit
 • Treenit äideille, kehonhuolto jne

Natural Goods Company

valmennus/Aleksi Seppänen
alk. 70 €
 • Kotitreenit kehonpainolla
 • Kehonhuolto ja liikkuvuus
 • 12 viikon ohjelma

Valotila

Liikkujan koti
alk. 35 €
 • Live-tunteja
 • Yli 40 erilaista tuntia
 • Yli 200 tallennetta

Tehokas kotitreeni koko kropalle

Tehokas kotitreeni koko kropalle voi sisältää sekä kehonpainoharjoitteita että sellaisia liikkeitä, joissa tarvitaan painoa. Kauttamme löydät parhaat ostospaikat myös kuntoiluvälineille.

Tyypillisesti esimerkiksi setti käsipainoja lähtee jo muutamalla kymmenellä eurolla, ja levytangonkin voit löytää reilusti alle satasella. Tässä mielessä rahallinen panostus ei siis ole kovin suuri.

Paineita välineiden hankkimisesta ei kuitenkaan tarvitse ottaa, sillä tehokas kotitreeni koko kropalle onnistuu ehdottomasti myös pelkästään oman kehon painolla.

Olennaista on valita itseään motivoiva, ammattilaisen laatima kotitreeni viikko ohjelma, jota sitten myös noudattaa tarkoituksenmukaisesti.

Oma motivaatio ja sitoutuneisuus on kaikessa treenaamisessa kaiken lähtökohta.

Tehokas kotitreeni aloittelijalle

Aloitteleva kotitreenaaja voi monesti suhtautua omaan kuntoonsa ja taitoihinsa jopa turhankin aliarvioiden. Kotitreeniohjelman liikkeet voivat tuntua osa varsin hankalilta, etenkin jos mitään aikaisempaa kokemusta treenaamisesta ei ole.

Liikkeelle on hyvä lähteä toki rauhallisesti, mutta samalla omia rajojaan on hyvä uskaltaa testata. Älä siis skippaa yhtään liikettä, jota tehokas kotitreeniohjelma aloittelijalle sinua neuvoo tekemään.

Suuri osa treenaamisen ilosta tulee juuri onnistumisista ja itsensä ylittämisestä. Hyvät treenivaatteet ovat nekin tärkeitä kotona treenatessa, jos ei muuta niin fiiliksen nostattamisessa.

Paras kotitreeni aloittelijalle on yksinkertainen ja nopea tehdä. Ennen kotitreenin aloittamista on hyvä hieman lämmitellä. Voit käydä vaikka kymmenen minuutin kävelyllä tai pyöritellä niveliäsi kevyesti. Useimmat laadukkaat kotitreeni ohjelmat opastavat tietenkin myös lämmittelyissä.

Jotta kotitreeni ohjelma menee varmasti maaliin, on kaikki liikkeet osattava suorittaa mahdollisimman oikein. Tässä voit käyttää apunasi peiliä: tarkkaile asentoa ja opettele liikkeet heti alusta saakka tarkasti.

30 min kotitreeni

Voiko 30 min kotitreeni olla oikeasti riittävä ja fiksu? Kyllä! Useimmat tehokkaat kotitreeniohjelmat ovat nimenomaan tällaisia puolen tunnen settejä.

Etenkin silloin, kun kotitreeni ohjelma on kolmi- tai nelijakoinen, on puolen tunnin rutistus varsin sopiva määrä treenaamiselle. Kun ohjelman on laatinut alan ammattilainen, saat 30 minuutissa itsesi hyvään hikeen.

Itse olemme testanneet esimerkiksi Fitfarmin kotitreenejä, ja vaikka meillä onkin jo aikaisempaa salitaustaa, olemme olleet yllättyneitä treenien tehokkuudesta.

30 min kotijumppa ohjelma voi olla myös yksijakoinen. Silloin liikkeet käsittelevät useita eri kehonosia.

Homma onistuu niin, että liikkeet ovat yhtäaikaisesti useampaa kehonosaa kuormittavia moninivelliikkeitä. Tällaiset liikkeet ovat itse asiassa keskivartalon tukilihaksille jopa tehokkaampia kuin jos tekisit yksittäisen lihasryhmän harjoitteita!

Rankka kotitreeni

Etenkin kokeneemmalle liikkujalle rankka kotitreeni on se, mitä lähdetään tavoittelemaan. Jo edellä mainittu HIIT-kotitreeni on, mikäli teet sen ohjeiden mukaisesti, yleensä varsin rankka.

Kaikille HIIT ei kuitenkaan sovi. Silloin rankka kotitreeni onnistuu kehonpainoharjoitteilla sekä painoilla. Etenkin jälkimmäinen vaihtoehto on se, johon salitreeniin tottuneet useimmiten päätyvät.

Rankin kotitreeni on jokaiselle treenaajalle tietenkin yksilöllinen, mutta sellaista tavoittelevalle käsipainot, kahvakuulat ja levytanko ovat fiksuja hankintoja.

Ilmaiset kotitreenit

Esimerkiksi Fitfarm järjestää ajoittain kampanjoita, joissa saat kokonaisen kunto-ohjelman sekä ruokaohjelman täysin ilmaiseksi. Ilmainen kotitreeni löytyy monessa eri muodossa verkossa esimerkiksi YouTubesta.

Ilmainen kotitreeni voi olla aivan yhtä tehokas kuin maksettukin, mutta itse olemme päätyneet hankkimaan kotitreenit aina kuntosaleilta tai sivustoillamme esitellyistä palveluista.

Olemme kokeneet ne paremmiksi kuin ilmaiset kotitreenit verkosta itse hankittuna, sillä ne ovat jäsennellyt, selkeät ja yhtenäiset.

Useimmissa liikunta-alan yrityksissä eri kotitreeni ohjelmat sisältävät myös jatkumoa: ensimmäisen ohjelman jälkeen voit ostaa jo seuraavan tason ohjelman!

HIIT-treeni kotona

HIIT treeni eli Hihg Intensity Interval Training on sellaista harjoittelua, jossa vuorotellaan todella kovilla lyhyillä työjaksoilla ja pidemmillä lepojaksoilla.

HIIT treeniohjelma kotona on yksi parhaista tavoista saada syke kohoamaan ja hiki pintaan. Monet suosittelemistamme treeniohjelmia tarjoavista yrityksistä on lisännyt tehokkaita HIIT-treeniohjelmia mukaan kokonaisuuksiinsa.

HIIT kotitreeni on loistava esimerkiksi työpäivän keskellä: sen voit tehdä vaikka vain kymmenessä minuutissa.

Tyypillisesti HIIT kotitreeni tehdään aina oman kehon painolla. Treeni voidaan tästä syystä tehdä vaikka kotona tai lenkkipolulla. Treeniohjelma voi sisältää esimerkiksi 

 • yleisliikkeen
 • selänojennuksia
 • punnerruksia
 • vuorikiipeilijän.

Kotona treenaaminen - Hyödyt ja Haitat

Onko kotona treenaaminen tehokasta? Kyllä, mutta kaikki riippuu lopulta sinusta itsestäsi. Tämä koskee toki kaikkea liikuntaa, ei vain kotitreenejä verkossa. Mikäli asenne ja sitoutuminen ovat kohdallaan, voi lihaskuntotreeni kotona olla aivan yhtä tehokasta kuin salitreeni.

Parhaimmat tulokset saavutat varmasti erilaisten komponenttien yhdistelmällä: treenaa kotona HIITiä, käytä oman kehon painoa vastuksena ja osta kotiin myös kuminauhoja, painoja ja levytanko.

Liikunta on tärkeää sekä kehon että mielen kannalta. Terveyshyödyt ovat kiistattomia, oli valittu liikuntamuoto sitten mikä tahansa.

Kotona treenaamisen hyötyjä ja haittoja ovat: