Treenaa kuin TikTok-tähti

TikTok on sosiaalisen median alusta, jonka avulla käyttäjät voivat luoda ja jakaa lyhyitä videoita, jotka on usein sävelletty musiikkiin tai ääniin. TikTok on myös suosittu kuntoilu inspiraation lähde, sillä monet käyttäjät julkaisevat videoita treeneistään, haasteistaan, vinkeistään ja muodonmuutoksistaan. 

TikTok-harjoittelu trendit ovat TikTok-käyttäjien ja -vaikuttajien keskuudessa suosittuja tyylejä, menetelmiä ja rutiineja, joiden avulla voit parantaa kuntoasi, terveyttäsi ja onnellisuuttasi. Tässä artikkelissa tutkimme joitakin TikTok-harjoittelu trendejä vuodelle 2024 ja annamme vinkkejä siitä, miten voit treenata kuin TikTok-tähti.

Tanssitreenit

Tanssiharjoitukset ovat yksi suosituimmista ja hauskimmista TikTok-harjoittelu trendeistä, sillä niissä yhdistyvät sydän-, voima- ja liikkuvuusharjoitukset musiikkiin ja koreografiaan. 

Joitakin TikTokissa trendikkäitä tanssiharjoitteluja ovat mm. seuraavat:

 • Renegade on tanssi haaste, joka sisältää sarjan käsivarsien, jalkojen ja lonkkien liikkeitä K Campin kappaleen ”Lottery” tahtiin. Tämä tanssiharjoittelu voi haastaa ylä- ja alavartaloasi, core vartaloasi sekä rytmiäsi ja ajoitustasi.
 • Savage on toinen viraali tanssihaaste, johon kuuluu joukko röyhkeitä ja hurjia liikkeitä Megan Thee Stallionin kappaleen ”Savage” tahtiin. Tämä tanssitreeni voi treenata pakaroita, reisiä, vatsalihaksia ja käsiä sekä itseluottamusta ja asennetta.
 • Say So on tarttuva ja söpö tanssi rutiini, joka sisältää sarjan lonkka-, olkapää- ja pään liikkeitä Doja Catin kappaleeseen ”Say So”. Tämä tanssiharjoitus voi kohdistaa lantiosi, vyötärösi, hartiasi ja kaulasi sekä kasvojen ilmeesi ja karismaasi.

TikTok treenivinkit 2024

Tanssi lisää onnellisuutta

Tanssiharjoitukset voivat auttaa sinua polttamaan kaloreita, kiinteyttämään lihaksia, parantamaan koordinaatiota ja kohottamaan mielialaa. Tanssitreenit voidaan myös mukauttaa eri tasoille, tyyleille ja mieltymyksille, sillä valittavana on monia lajityyppejä, kappaleita ja liikkeitä.

Voit treenata kuin TikTok-tähti tanssiharjoittelun avulla:

 1. Seuraa alkuperäisiä tekijöitä tai vaikuttajia, jotka julkaisevat tanssiharjoituksia, ja opi heidän videoistaan, opetusohjelmistaan ja vinkeistään.
 1. Harjoitella tanssiharjoituksia säännöllisesti ja yrittää hallita liikkeet, ajoituksen ja tyylin.
 1. Nauhoita ja jaa omia videoita tanssiharjoittelusta ja merkitse tanssiharjoitteluun liittyvät tekijät, vaikuttajat tai hashtagit.
 1. Pidä hauskaa ja nauti tanssitreenien musiikista, liikkeistä ja tunnelmasta.

HIIT-harjoitukset

HIIT-harjoitukset ovat toinen suosittu ja tehokas TikTok-harjoittelutrendi, sillä niihin kuuluu korkean intensiteetin intervalliharjoittelu, joka on harjoitusmuoto, jossa vuorottelevat lyhyet intensiivisen toiminnan jaksot ja lyhyet lepojaksot tai matalan intensiteetin toiminta. 

Joitakin TikTokissa trendikkäitä HIIT-harjoituksia ovat:

 • 12-3-30 on yksinkertainen ja haastava HIIT-harjoitus, jossa kävellään juoksumatolla 12 %:n kaltevuudella, 3 mph:n nopeudella ja 30 minuutin kestolla. Tämä HIIT-harjoitus voi treenata jalkojasi, pakaroita ja ydintäsi sekä kestävyyttäsi ja kestävyyttäsi.
 • 7 minuutin treeni on klassinen ja kattava HIIT-harjoitus, joka sisältää 12 harjoitusta, joista kukin kestää 30 sekuntia, ja niiden välissä on 10 sekunnin tauko. Harjoitteet ovat: hyppytanko, seinäsitsejä, punnerruksia, cruncheja, step-upeja, kyykkyjä, tricep dips, lankku, korkeat polvet, lunges, punnerruksia ja pyörähdyksiä sekä sivulankku. Tämä HIIT-harjoitus voi treenata koko kehoa sekä voimaa ja tehoa.
 • Tabata-harjoitus on nopea ja intensiivinen HIIT-harjoitus, johon kuuluu 8 harjoitusta, joista kukin kestää 20 sekuntia, ja niiden välissä on 10 sekunnin tauko. Harjoitukset ovat: burpees, vuorikiipeilijät, hyppykyykky, lankkuhyppy, luistelija, polkupyörän rutistukset, hyppylungot ja sivulankut. Tämä HIIT-harjoitus voi treenata ylävartaloa, alavartaloa ja ydintä sekä nopeutta ja ketteryyttä.

HIIT -harjoitukset voi tehdä myös minuuteissa

HIIT-harjoitukset voivat auttaa sinua polttamaan rasvaa, rakentamaan lihaksia, lisäämään aineenvaihduntaa ja parantamaan sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa. HIIT-harjoituksia voi myös tehdä lyhyessä ajassa, ilman tai vain vähäisillä välineillä ja erilaisilla harjoituksilla ja intensiteeteillä.

Voit treenata kuin TikTok-tähti HIIT-treenien avulla:

 1. Seuraa alkuperäisiä tekijöitä tai vaikuttajia, jotka julkaisevat HIIT-harjoituksia, ja opi heidän videoistaan, opetusohjelmistaan ja vinkeistään.
 1. Harjoitella HIIT-harjoituksia säännöllisesti ja yrittää lisätä harjoittelun intensiteettiä, kestoa tai tiheyttä sitä mukaa kuin edistyt.
 1. Nauhoita ja jaa omia videoitasi HIIT-harjoituksista ja merkitse HIIT-harjoitusten tekijät, vaikuttajat tai HIIT-harjoituksiin liittyvät hashtagit.
 1. Haasta itsesi ja vie itsesi äärirajoille HIIT-harjoitusten avulla.

Joogaharjoitukset

Joogaharjoitukset ovat toinen suosittu ja hyödyllinen TikTok-harjoittelutrendi, sillä ne sisältävät sarjan fyysisiä, henkisiä ja hengellisiä harjoituksia, joiden tavoitteena on harmonisoida keho, mieli ja sielu. 

Joitakin TikTokissa suosittuja joogaharjoituksia ovat:

 • Aamujooga on lempeä ja virkistävä joogaharjoitus, joka sisältää sarjan venytyksiä, kiertoja ja taivutuksia, jotka auttavat sinua herättämään kehosi, mielesi ja henkesi. Tämä joogaharjoitus voi auttaa sinua aloittamaan päiväsi energisesti, positiivisesti ja selkeästi.
 • Nukkumaanmeno jooga on rentouttava ja rauhoittava joogaharjoitus, joka sisältää sarjan hengityksiä, kiertoja ja taittoja, jotka voivat auttaa sinua rentouttamaan kehosi, mielesi ja henkesi. Tämä joogaharjoitus voi auttaa sinua päättämään päiväsi rauhallisuuteen, rauhaan ja kiitollisuuteen.
 • Vinyasa-jooga on dynaaminen ja virtaava joogaharjoitus, joka sisältää sarjan liikkeitä, siirtymiä ja hengityksiä, jotka voivat auttaa sinua yhdistämään kehosi, mielesi ja henkesi. Tämä joogaharjoitus voi auttaa sinua parantamaan voimaa, joustavuutta ja koordinaatiota.

Jooga – mielen tasapainottaja

Joogaharjoitusten avulla voit parantaa joustavuutta, liikkuvuutta, tasapainoa, ryhtiä ja hengitystä. Joogaharjoitukset voivat myös auttaa sinua vähentämään stressiä, ahdistusta ja masennusta sekä lisäämään hyvinvointiasi ja onnellisuuttasi. 

Joogaharjoitukset voidaan myös räätälöidä eri tasoille, tavoitteille ja mieltymyksille, sillä valittavana on monia erilaisia lajeja, asentoja ja virtauksia.

Voit treenata kuin TikTok-tähti joogaharjoitusten avulla:

 1. Seuraa alkuperäisiä tekijöitä tai vaikuttajia, jotka julkaisevat joogaharjoituksia, ja opi heidän videoistaan, opetusohjelmistaan ja vinkeistään.
 1. Harjoitella joogaharjoituksia säännöllisesti ja yrittää hallita asennot, siirtymät ja hengitykset.
 1. Nauhoita ja jaa omia videoita joogaharjoituksista ja merkitse tekijät, vaikuttajat tai joogaharjoituksiin liittyvät hashtagit.
 1. Nauti joogaharjoitusten prosessista ja lopputuloksesta ja arvosta joogan hyötyjä ja kauneutta.

Yhteenveto

Nämä ovat joitakin TikTok-koulutustrendejä vuodelle 2024 ja miten treenata kuin TikTok-tähti. Seuraamalla näitä trendejä ja vinkkejä voit parantaa kuntoasi, terveyttäsi ja onnellisuuttasi sekä pitää hauskaa ja olla luova treenatessasi. 

Muista, että TikTok ei ole vain foorumi videoiden katseluun ja jakamiseen, vaan myös foorumi oppimiseen ja inspiroitumiseen. Joten, mitä sinä odotat? Valmistaudu treenaamaan ja hanki parempi kroppa vuodeksi 2024!

Lue myös Parhaat treenivaatteet