Terveyslehdet

Ihmiset ovat nykyään erittäin kiinnostuneita terveyslehdistä, ja erityisesti kuntoilulehdet ovat suuren mielenkiinnon kohteena. Fitness-buumista on jo kulunut vuosia, mutta erityisesti sen jälkeen hyvinvointi sekä urheilu ovat olleet suurimpien trendien joukossa. Näin myös kuntoilulehdet monipuolistuivat ja niiden suosio lähti nousuun. Tämän vuoksi markkinoilta löytyy nykyisin runsaasti erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin erikoistuneita lehtiä jokaiseen tarpeeseen. 

Parhaat kuntoilu ja terveys lehdet

Parhaat kuntoilu- ja terveyslehdet Suomessa voivat vaihdella yksilöllisten mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Tässä on joitakin suosittuja vaihtoehtoja:

  1. Hyvä Terveys: Laajasti suosittu terveyslehti, joka käsittelee terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä aiheita monipuolisesti.

  2. Kunto Plus: Kuntoiluun ja terveyteen erikoistunut lehti, joka tarjoaa vinkkejä harjoitteluun, ravitsemukseen ja hyvinvointiin.

  3. Fit: Fitness- ja kuntoilulehti, joka keskittyy liikuntaan, ruokavalioon ja kehonmuokkaukseen.

  4. Tiede: Vaikka se ei ole pelkästään terveyslehti, Tiede-lehti tarjoaa syvällistä tietoa terveyteen ja lääketieteeseen liittyvistä aiheista.

  5. Voi Hyvin: Lehti, joka keskittyy hyvinvointiin, terveyteen ja elämäntapoihin, jotka edistävät terveyttä.

  6. Terveydeksi!: Ilmainen verkossa julkaistava terveyslehti, joka tarjoaa tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista.

Muista, että paras lehti riippuu omista kiinnostuksen kohteistasi ja tavoitteistasi. Voit harkita tilaamista useammasta lehdestä tai tarkastella niiden verkkosivuja saadaksesi lisää tietoa sisällöstä ennen päätöksen tekemistä.

Liikuntalehdet

Ihmiset ovat nykyään erittäin kiinnostuneita terveyslehdistä, ja erityisesti kuntoilulehdet ovat suuren mielenkiinnon kohteena. Fitness-buumista on jo kulunut vuosia, mutta erityisesti sen jälkeen hyvinvointi sekä urheilu ovat olleet suurimpien trendien joukossa. Näin myös kuntoilulehdet monipuolistuivat ja niiden suosio lähti nousuun.

Tämän vuoksi markkinoilta löytyy nykyisin runsaasti erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin erikoistuneita lehtiä jokaiseen tarpeeseen. 

Parhaat Liikuntalehdet - Fit Lehti

Yksi Suomen suurimmista urheiluun sekä hyvinvointiin keskittyvistä lehdistä on Fit Lehti. Pääasiallisesti lehti käsittelee ajankohtaisia asioita liittyen treeniin, hyvinvointiin, ruokavalioon sekä painonpudotukseen. 

Tarkoituksena on saada lukijoita motivoitumaan, tuomaan arkeen energiaa ja pääsemään lähemmäs tavoitteitaan. Sisällöltään lehdestä löytyy muun muassa treeniohjeita, uutisia urheilun maailmalta, ravintoon sekä terveyteen liittyviä juttuja, terveellisiä reseptejä sekä inspiroivia henkilöhaastatteluja. Lehti sopii siis parhaiten urheilusta kiinnostuneille taikka motivaatiota, sekä inspiraatiota terveelliseen elämään hakeville lukijoille.

Suosittu Kuntoilulehti KUNTO PLUS

Toinen niin sanottu kuntoilulehti on Suomessa suuren suosion saavuttanut KUNTO Plus. Yleisimmät aiheet lehdessä ovat liikunta, hyvinvointi sekä terveys. Eli se sopii kaikille liikunnasta sekä hyvinvoinnista kiinnostuneille lukijoille olivat lähtökohdat urheiluun mitkä tahansa, koska päätavoite on saada ihmiset inspiroitumaan terveellisistä elämäntavoista. 

Sisältöä löytyy myös kokeneemmille urheilijoille, koska sisällöltään lehti pyrkii tukemaan ja auttamaan kaikenlaisten liikunnallisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Lehdestä löydät muun muassa erilaisia treeniohjelmia sekä harjoituksia, ja muita monipuolisia aiheita hyvinvointiin sekä ravintoon liittyen. Jokaisessa numerossa on tietoa siitä kuinka syödä terveellisemmin. Tähän opastetaan mm. erilaisten reseptien sekä tietoiskujen eri ruoka-aineiden vaikutuksen kautta.

Elämäsi Kuntoon Lehti

Elämäsi Kuntoon lehti on liikuntalehti, joka toimii suurimmaksi osaksi netissä, mutta erillisen uutiskirjeen tilaaminen on mahdollista. He kuvailevat nettisivuillaan itseään hyvinvoinnin harjoitus ohjelmaksi, joka auttaa panostamaan niin henkiseen, fyysiseen kuin sosiaaliseen hyvinvointiin.

Harjoitukset avaavat ovet tutkittuun ja monipuoliseen tietoon siitä miten elämänlaatua voi parantaa ja kuinka saa lisää energiaa elämään. Se tapahtuu 9 päivän valmennuksena, jolloin harjoitukset tapahtuvat erilaisina moduuleina erilaisten asiantuntijoiden sekä valmentajien avulla. Harjoitusohjelma kattaa kaikki osa-alueet, kuten terveyden, urheilun, ihmissuhteet, ravinnon, talouden sekä levon.

Parhaat Terveyslehdet

Hyvä Terveys on Suomen suurin terveyslehti. Sen toimittajina toimivat lääkärit sekä asiantuntijat, joka takaa lukijoille terveyteen liittyvän asiantuntemuksen. Lehden sisältöön kuuluu muun muassa vinkkejä ravintoon, ihmissuhteisiin sekä liikuntaan ja apua elämäntapa remontin tekoon sekä sairauksiin ja niiden hoitoon.

Lehti antaa ohjeita liikuntaan, ja voidaan se luokitella myös kuntoilulehdet kategoriaan. Se sopii siis lukijoille, jotka haluavat panostaa niin omaan kuin läheisten hyvinvointiin, ja löytää elämäänsä sopivan tasapainon.

Kauneus Ja Terveys Lehti

Kauneus ja terveys lehti on naisille suunnattu niin hyvinvointia kuin kauneudenhoitoa ja muotia käsittelevä lehti. Terveysartikkeleissa käsitellään yleisesti ravintoa, painon ja stressin hallintaa, kuntoilua sekä ihmissuhteita. Tavallisia aiheita ovat muun muassa erilaiset terveelliset reseptit, uusimmat urheilun tutkimustulokset ja liikunta tuotteiden esittelyt. Jos haluat pysyä ajantasalla uusimmista trendeistä jokaisella hyvinvoinnin sekä kauneuden saralla on Kauneus ja Terveys hyvä vaihtoehto sinulle.

ET Terveys Lehti

ET Terveys lehti on kuin henkilökohtainen valmentaja, joka neuvoo terveellisempään elämään sekä hyvinvointiin. Pääasiallinen kohderyhmä lehdelle on suomalaiset 55+ ikäiset miehet ja naiset.

Lehdessä on juttuja, jotka auttavat edistämään omaa taikka läheisten terveyttä inspiroivien vertais tarinoiden sekä uusimpien terveys uutisten kautta. Lehden sisältöön kuuluu muun muassa juttuja ravitsemuksesta, elämäntapa muutoksista sekä liikunta vinkeistä. Tämän lisäksi jokaisessa numerosta saat vertaistukea erilaisiin elämäntilanteisiin muiden kokemusten kautta ja löytyy joka numerosta oma lääkäripalsta, joka auttaa jaksamaan ja ylläpitämään terveyttä.

Tarkoituksena on saada lukijat inspiroitumaan hyvistä elämäntavoista ja saamaan tukea kinkkisiin elämäntilanteisiin. 

Apu Terveys Lehti

Neljäs terveyteen ja hyvinvointiin erikoistunut lehti on Suomessa on Apu Terveys lehti. Jokaisessa lehdessä on ajankohtaisia juttuja terveydestä ja sen ylläpidosta, sekä tämän lisäksi sairauksista sekä niiden hoidosta.

Suosituimpia aiheita lehdessä on muun muassa itsehoito, liikunta, ravinto, painonhallinta ja sairauksien ennaltaehkäisy. Tämän lisäksi lehti sisältää ristikoita sekä muita aivopähkinöitä, jotka edesauttavat aivojen virkeyttä. Lehteä kirjoittavat asiantuntijat, lääkärit sekä tutkijat, joka varmistaa rehellisen ja asiantuntevan tiedon.

Fitness- Ja Kehonrakennus Lehdet

BODY lehti on Suomen suosituin fitness- ja kehonrakennus lehti. Se on tehty tarjoamaan inspiraatiota harjoitteluun, tarjoamalla ammattilaisten vinkkejä treenaamiseen, kehonrakennukseen sekä ruokavalioon.

Lehti sisältää ammatti kehonrakentajien sekä fitnesskilpailijoiden kuvia sekä haastatteluja, mikä luo varmasti motivaatiota lajin harrastajille sekä lajin aloitusta harkitseville. Haastattelut eivät ainoastaan rajoitu kotimaahan, vaan haastateltaviin kuuluu myös kansainvälisesti tunnettuja kehonrakennus- sekä fitnesstähtiä.

BODY lehti ilmestyy 8 kertaa vuodessa, ja tavoittaa niin nais- kuin miesyleisön. BODY lehti on Suomen Kehonrakennusliitto ry:n ja IFBB Finland ry:n virallinen lehti, joka tukee myös Federation of Bodybuilding and Fitness toimintaa.

Suomenkielisiä kehonrakennus lehtiä ei markkinoilla ole tällä hetkellä muita, mutta jos lukeminen onnistuu helposti englanniksi vaihtoehtoja löytyy jo enemmän. Muun muassa brittiläinen lehti Health and Fitness antaa motivaatiota kehonrakennukseen kertomalla inspiroivia oikean elämän fitness tarinoita.

Samalla tavoin kuin kuntoilulehdet se antaa vinkkejä terveelliseen elämään niin ravinnon kuin kuntoilun kautta. Lehti antaa myös tukea oikeanlaiseen sekä tehokkaaseen salitreeniin sekä esimerkkejä erilaisista teistä fitneksen ja kehonrakennuksen parissa.

Muscular Development Magazine on täysin kehonrakennukseen ja fitnekseen keskittyvä lehti Amerikasta. Tärkeimpiä aiheita ovat lihasten kasvatus sekä ravitsemustiede, ja niiden avulla se tukee lukijaansa kehonrakennuksen tiellä. Lehti sisältää muun muassa vinkkejä salitreeniin, ruokavalioon sekä hyödyllisiin salitarvikkeisiin. Sisältöön kuuluu myös tunnettujen kehonrakentajien henkilöhaastatteluja, ja heidän vinkkejään kehonrakennukseen.

Kuntoilulehdet toimivat monille motivaationa ja jopa henkilökohtaisena valmentajana. Niistä saa usein hyviä vinkkejä niin itse urheilusuoritukseen kuin ruokavalioon. Jos tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi, kannattaa harkita lehden tilaamista tukemaan terveellistä arkea. Jos paperiversio tuntuu vanhanaikaiselta löytyvät monet lehdet netistä digiversioina. Näistä voit poimia parhaat treenit koska tahansa!

 

Jutussa käytetyt Lähteet

https://www.fokusmedia.fi/media/fit

https://tilaalehti.fi/tuote/body/

https://www.elamasikuntoon.fi/elamasikuntoon/

https://www.lehtikuningas.fi/terveys-ja-kauneus/kunto-plus?gclid=EAIaIQobChMIiOjRjMvb6gIVCrwYCh3LXgXUEAAYAiAAEgL6oPD_BwE

https://www.tilaa-lehti.fi/terveyslehdet/

https://www.tilaa-lehti.fi/apu-terveys/

https://www.tilaa-lehti.fi/kauneus-ja-terveys/

https://www.englanninkielisetlehdet.fi/health-and-fitness-magazine-tilaus

https://www.explantit.com/